Bahar Otu

Bahar Otu : Latince ismi primula olan bu bitkinin ülkemizde bilinen diğer isimleri  ağda çiçeği, ayıkulağı, gelin gülü, suçiçeği, tutça, evvel bahar otu, felç otu olarak bilinmektedir. 10 – 30 cm boylarında, sarı renkte çiçekler açan, çok yıllık, otsu bir bitkidir.

Bahar Otu Faydaları

bahar-otu-faydalariAstım,bronşit,zatürre ve boğmaca hastalıklarına faydalıdır. Karaciğere, vücut şişliğine, göğsü yumuşatmaya, beden dengesine, ağrı kesmeye faydalıdır. Migren dindirici özelliği olan Bahar otu çiçeği; ayrıca asabiyeti dindirir. Kalp kası rahatsızlıklarına iyi gelir. Ödem ve felç rahatsızlıklarında da sıkça kullanılır.Solunum yollarına iyi gelir. Çiban tedavisinde kullanılır. 

Bahar Otu Çayı : Bir su bardağına 5-6 gram ince kökü bırakılır.10-15 dakika kadar kaynatılır ve günde 2-3 bardak içilir.
Bahar Otu Kürü : Taze otun öz suyunu çıkarıp yumurta akıyla  karıştırıldıktan sonra içine bir miktar kadar şeker katılır. Bu karışım bir müddet kaynatılıp kullanılırsa, karaciğerde olan yaraları iyileştirir. Bahar otunun yaprakları dövülüp, vücuttaki şişlerin üzerine uyğu­lanır. Otun yaprağı salatası gibi yenilir. Çiçeği kaynatılıp içilir.

Tekrar deneyin

Bromelain

Bromelain, ananas bitkisinin saplarından ve meyvelerinden elde edilen bir enzimdir. Genellikle bir gıda takviyesi olarak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir