Ebegümeci

İsmini sıkça duyduğumuz bir bitki olan Ebegümeci Ülkemizde genellikle Karadeniz Bölgesinde sıkça görülmektedir. Türkiye’de bu bitkinin yetiştiriciliği yapılmamaktadır. Lakin doğal yollardan yetişen bitki ülkemizin çoğu bölgesinde yabani olarak yetişir.
Ebegümeci bitkisinin özellikleri : Çok yıllık bir bitkidir. Boyu ve Kökü 1 metreye kadar uzayarak kök ve boyu toplam 2 metre olabilir. Sapları hafif kıllıdır, tek sapında iki çiçek açar. Bal verici bir bitkidir. Bitkinin çiçekleri haziran ve temmuz aylarında toplanır. Serin güneş almayan yerlerde veya 45 dereceye kadar ısı verilebilen fırınlarda kurutulur. Kuru ve havadar depolarda muhafaza edilir.

Ebegümecinin Faydaları

Balgam Söktürücü, Öksürük ve nefes Darlığına iyi gelir. Boğazı yumuşatır, Amfizyem, mide ve bağırsak ağrıları ve gazlarda kullanılarak doğal ilaç olarak kullanılmaktadır.
Ebegümeci Nasıl Kullanılır?
Bir çorba kaşığı ebegümeci çiçeğini 400 gram kaynar su ile haşlayın ve 1 saat bekletin. Günde 3 kez yemeklerden 30 dakika önce bir çay bardağı kadar alınır, İçine bal atarak tatlandırabilirsiniz.
Ebegümecinin zararları :
Ebegümeci Çiçeği hiç bir şekilde ağızda çiğnenmemelidir. Tadı oldukça acı bir çiçektir. Ebegümeci günde 3 çay bardağından fazla tüketilmesi tavsiye edilmiyor.

Tekrar deneyin

Enginar Yaprağı

Enginar yaprağı, enginar bitkisinin yapraklarıdır. Ayrıca birçok kültürde yemeklerde kullanılmaktadır. Enginar yaprakları genellikle tuzlu suda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir