Öksürük Otu
Tussilago farfara (L.) Compositae
Öksürük oyu çok yıllık, otsu ve rizomlu bir bitkidir. Sonbahar aylarında açan sarı çiçekleri nedeniyle karahindibaya benzer. Öksürük otu çiçekleri 5-10 cm uzunluğunda olan ince gövdelerin üzerinde yükselir. Çoğunlukla öbekler halinde bulunurlar. Çiçekler bir süre açık kaldıktan sonra ortadan kaybolur. Öksürük otunun yaprakları çiçekleri yok olmasından sonra ortaya çıkar. Asya ve Avrupa kıtasında doğal olarak yayoloş gösteren öksürük otunun tıbbi amaçlı olarak içinde “Kaffeic”,”Gallik” ve “ferulik asit” gibi asitler pirolizidin tip alkoloitler,müsilaj,flaconoidler ve taninler bulunur.
Öksürük Otunun Faydaları
Gırtlak iltihabından korur
Tıbbi olarak bu bitki, öksürük kesici, yumuşatıcı olarak, bronşit, astım, nezle ve gırtlak iltihabı gibi sorunların çözümünde kullanılır. Bunun için kurutulmuş 1-2 gr çiçek ve yaprakları infüzyon şeklinde hazırlanarak günde 3 kez sıcak olarak içilir. Bu bitkinin sıvı ekstresi ve alkol ile hazırlanan tentürü de tıbbi olarak kullanılır. Öksürük otu uzun süre kullanılmamalıdır. Ayrıca hamilelikte ve emzirme döneminde kullanımı sakıncalıdır.
Tekrar deneyin
Okaliptüs Yaprağı
Okaliptüs Yaprağı, Türkçede “eukaliptüs yaprağı” olarak da bilinmektedir. Eukaliptüs, Avustralya’ya özgü bir ağaç türüdür. Ayrıca …
öksürük otu bitkisinin tohumunu bulabilirmiyim?
gerçekten adı üstünde öksürük otu öksürüğe karşı etkili